lördag 28 februari 2009

Skänken...


innan förvandling....Snart ska den bli vit & lite sliten....=)

Storröjning..

Jisses vad mycket saker man har...... Äntligen har mannen börjat måla fönster i vårt sovrum, vitt såklart! =) Jag har flyttat om lite hemma, J har fått våran nästan nya bokhylla och samtidigt passade vi på att möblera om och rensa lite. Vilket tålamod J har, hon så duktig. Jag har också köpt en lampa till henne som hon ska få imorgon. (men det vet hon inget om) *schhhh*

Jag köpte en skänk för en dryg vecka sen på Blocket, en stor vacker skänk med lejontassar i mörkt trä, som jag möblerat idag. Så snart jag hinner ska jag också måla den i vitt såklart & fixa till den. Skänken kommer bli så vacker....Ni får snart se den..

fredag 27 februari 2009

ZZzzZZZzZzZZZZ

Idag somnade jag ovaggad i soffan till Let´s Dance.... sov gott ända fram till mannen bad mej att gå upp och lägga mej i sängen, kl. 23,35. ZzzzZzZzZzZZ klädern sitter som korvskinn & snärjda, lite lätt gamnacke & schysst smak i munnen... :-/ Vilken mysfredag...

Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing....

Kl.05,00 ringer klockan, Jag börjar jobba kl.07,00 idag & slutar 16,00. Det känns som jag knappt hunnit somna förrän jag ska upp....*Hua* och bäcksvart är det ute också...Längtar så till våren. Jag vill vakna till fågelkvitter & solen som letar sig in genom en springa på rullgardinen..Äta långfrukost på altanen med familjen...Men vänta nu, det låter nästan som sommar...=) Nåja, snart kommer både vår & sommar hoppas jag.

Efter jobbet hämtade jag storasyster J, hon hade varit ett par dagar hos min väninna A & hennes barn & sovit över....

torsdag 26 februari 2009

Working nine to five...

Nja, kanske inte riktigt. Jag jobbade idag 13-21,15....=)
Nästa vecka drar det igång på allvar, då kommer jag att börja jobba heltid igen. Mera pengar i plånboken, mindre fritid...men men så är det. Skönt att få vanliga "svensson tider". Skönt att få sova hemma.

onsdag 25 februari 2009

Junibacken


Idag hade mannen tagit ledig för att vi skulle kunna vara " tisamman aiopa" (L´s kommentar) Vi åkte till Junibacken.

Vi kom dit vid 09,30 & trodde att vi skulle vara först!! Tji fick vi, det var låååååååång kö utanför...Härlig miljö för barnen som har mycket spring i benen. Dessvärre tror jag tyvärr att L är för lite för liten för junibacken. Han blev livrädd när vi åkte "sagotåget" , när draken kom fram. Han blev också rädd för piraterna med svärd & pikkadoller som spelade teater med PIPPI. Vi åt jättegod mat på Cafét där, L åt "pipi panakankka" med sylt och grädde & storasyster likaså. Jag och mannen åt karlsson på taket´s köttbullar med potatis. *smarri smarri*

tisdag 24 februari 2009

Sportlov

Jaha, sportlov iår igen!!! =) Idag är det dags att inta Gustavsbergsbadet, bland alla andra skollediga ungar.... Men morgonpigg som jag är, var jag & J & hennes kompis I där tidigt, redan kl.10,00. Ombytta & klara! Knappt någon där!! YIPPIE! Åh så skönt! Tjejerna sprang iväg och jag hoppade i bassängen för att simma lite ordentligt, hann med 1 kilometer, inte illa eller hur? =)
Kunde inte åka rutschkanan idag tyvärr, har precis gjort nya slingor och då finns det en stor risk att håret blir grön och än är det inte halloween* haha*....Däremot följde jag med tjejerna ut i "strömmen" . Superkul.!! Härligt att kunna sitta ute i poolen där det är varmt, solen skiner & i luften var det 6 minusgrader!! Några rullade sig i snön & sen hoppade dom i igen! Avslutade med lunch på Mc Donalds & då hade de flesta vaknat, så där var det proppat med ungar!

måndag 23 februari 2009

Födelsedagskalas


Idag fyllde min mamma år. Det firade vi med en god middag med Skagentoast till förrätt, sen hade jag lagat Entrecoté med potatisgratäng & Bearniesås. Allt det som jag vet min mamma älskar!!! =) Till efterrätt hade jag beställt en princesstårta av "systrarna Delselius" i Grisslinge. Som vanligt var det toppengott!

Hipp Hipp Hurra hurra hurra hurrrrrrrrra!!!!

söndag 22 februari 2009

Äntligen.....

1:a dagen på jobbet efter 1 månad hemma med diverse sjukdomar.. Äntligen äntligen är jag här. Så kul att jobba, detta har jag saknat så mycket...och det som är ännu bättre är att from torsdag nästa vecka börjar jag jobba dagtid som alla andra
"svenssons" =)

Skönt att jobba när alla andra jobbar & vara vaken när alla andra är vakna...Att slippa vända på dygnet. Nackdelen är att jag inte får lika mycket fritid nu, men det gör inget... det ska bli skönt med vanliga "tråkiga" rutiner.....

lördag 21 februari 2009

1års kalas

Ballonger, serpentiner, fiskdamm, marängtårta med dajm, saft, fyrverkeri, flaggor, en massa goda pajer av olika smaker, gott vin, kakor, en massa glada & förväntasfulla barn och sist men inte minst födelsedagspaketen...

Det är precis vad man kan önska sig av ett barnkalas.....
Tack L & J & lilla H, det var toppen idag, jättefint ordnat med allt!

Fynd

Idag tror jag att jag har gjort världens fynd. Jag råkade snubbla över en annons på Blocket igår , en stor superfin skänk med lejontassar & lite snirkliga träinslag.. Idag var vi och hämtade den i Västerhaninge. Stor, tung & otymplig, men ännu finare i verkligenheten. Jag är sååååå nöjd, Ni ska snart få se den. Jag ska måla den & fixa lite först.
Sen är det fotodags..=)

onsdag 18 februari 2009

3 dagar...

...kvar tills jag ska jobba igen !! TjoHoOooOo

tisdag 17 februari 2009

Tallrikshyllan


Idag har jag satt fixat nya tallrikshyllan i köket. Dock inte så mycket tallrikar, men vacker ändå. I vitt såklart...;)

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag frukost...


fick min älskling idag, på sängen =) Hjärtsmörgåsar m ost & en espresso. Härligt när hela familjen är samlade på helgerna! Njuter så av det!

torsdag 12 februari 2009

"Brudens bäste man" Patrick Dempsey

Han är ju för go, min älskling. Igår när han kom efter att han & sonen varit och handlat Coca-cola, blåbärssoppa, formfranska och lite annat, så hade han hyrt en film min favvo-skådis-kille...=)
"Brudens bäste man" m Patrick Dempsey. Även känd som "Mc Dreamy" Vilken blick *WOW* och när han ler...*benen blir som gele*

Om filmen var bra? Ja absolut, på dvd med tjejgänget & lite vin i soffan...

onsdag 11 februari 2009

Sjukläg(r)et hemma igen!!

Usch det känns som om den senaste månaden bara handlat om sjukdomor i min blogg...och nu är JAG där igen!! Om jag som gjort allt för att undvika just att bli dålig....speciellt att bli magsjuk OCH ha ryggskott, ingen bra kombination... Resten av familjen var ju magsjuka förra svängen..

När ska detta ta slut, det känns som "never ending story" ....

Kan det inte bli vår snart? *please*

söndag 8 februari 2009

TACK!!

Tack alla vänner & Ni andra som mailar mej. Ni är sååå gullig och tack för Er sympati & uppmuntran nu när jag går här hemma med ryggskott. Det värmer!! Jag bara önskade att jag kunde få se alla Era kommentarer på bloggen...;)

Än en gång...Tack så mycket! Kram på Er.

Lite vårkänsla..

...fick jag idag, då jag inte kunde motstå dessa underbara tulpaner i affären...:)

kommentarer.....

Åhhh vad trött jag blir... varför ska det vara så svårt att kommentera, borde inte det vara det lättaste på en blogg?? Hmmmmm :-/

Melodifestival premiär & Stek till middag...

Kan det bli bättre? Igår var vi hos min väninna A och hennes man Y och deras 3 barn. Det var melodifestival premiär igår. Vi åt supergod förrätt med getost & pinjenötter. Till huvudrätt åt vi stek med potatisgratäng, härligt god sås & gele , och plötsligt så kommer minnena tillbaka ifrån min barndom när min mamma alltid gjorde stek till söndagsmiddag... Till efterrätt fick vi cheesecake m hallon. Supergott och allt tillsammans med rödvin ifrån "Lindemans" *yummi* Vi hade tänkt att vi skulle titta på melodifestivalen, men när vi kom på det så var det straxt slut tyvärr...Tiden går sååå fort när man har trevligt!! Vi hann med alla repriserna & om jag får säga vad jag tycker, så gjorde det inte så mycket att vi missade det.... :-/ Emelia, Alcazar & Marie Sernholt var iallafall toppen. Tack så mycket A & Y för en supertrevlig kväll.

fredag 6 februari 2009

Utflykt..

Idag har jag varit ute på utflykt med min son...
Vi var i Värmdö köpcentrum och var inne i leksaksaffären, där var vi i ca 1 timme, sen fick sätta ner honom i vagnen & skynda mej ut därifrån...Puhhhhh!. Han skulle titta på allt.... provade pippiperuk, körde dockvagnen genom affären, provade spiderman klädsel, sparkade boll....mao allt!! + att han smilade upp sig för personalen... Hmmm undrar om jag får komma in där igen!?!? ;)

Jag känner mej mycket bättre idag i ryggen, jag vågar dock inte lämna L på dagis nu, när det går kräksjuka. Hoppas bara att vi klarar oss denna gång. :-S orkar inte mera, jag vill JOBBA!!!!!! Jag längtar så till mitt jobb och att få börja arbeta igen...Klättrar på väggarna..

torsdag 5 februari 2009

Till Naprapaten..

Ja, så har jag varit hos Naprapaten igen... Det blir dyrt att gå dit så ofta, det ekar i plånboken!! Har jag sagt att hon är toppen..Hon vet verkligen vart vad hon ska göra, klämma, trycka & strecha...+ att igår fick jag akupunktur också, det var 1:a gången...läskigt, men det funkar uppenbarligen!! Sen avslutade hon med liniment som vanligt.

Om ca 6 dagar, så har jag varit hemma med diverse sjukdomar i 1 månad...BLÄ!!!

onsdag 4 februari 2009

Ont...

Ont ont ont ont ont ont i ryggen....:-/

tisdag 3 februari 2009

Dags att hälsa på naprapaten...Hjälp!!

Ikväll har jag varit hos Naprapaten i Strömma...Mannen skjutsade mej, kan ju fortfarande inte köra bil...*grrrrr* när ska detta ta slut..? Naprapaten klämde, kände & strechade...och avslutade med en massa liniment på ryggen. Så skönt.. Hon sa att det kommer att ta ett par dygn innan jag märker någon skillnad..!?!? Hoppas bara att dom dygnen går fort fort fort!!

Behöver jag säga att hon är grym.? =) Säg till om Ni vill hennes nummer, hon finns i Strömma, precis bredvid Strömma kanalbar..=)

Återbesök på torsdag kväll....*håll tummarna* ;)

måndag 2 februari 2009

Körlektion?

Nja, inte riktigt...men jag tänkte jag skull provköra lite med Mannen bredvid. Det gick inte alls....Kan ju inte vrida mej och se "döda" vinkeln. Kunde knappt backa ut bilen från vår uppfart. Nej bilen får allt stå i några dagar till...